YKS'ye nasıl çalışmalısınız?







YKS'ye nasıl çalışmalı, nasıl taktikler geliştirmelisiniz?





Uzmanlardan YKS Öncesi Çok Önemli Taktikler - Uyarılar - Öneriler - Tüyolar





Üniversiteye girişte ilk adım olan YKS 2.5 milyona yakın aday katıldı. Sınav sonuçları Temmuz’da açıklandı.





TYT sonuçlarına göre 150-179.99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar YKS giremeyecek. TYT sınav sonucuna göre puan türlerinden en az biri 150 ve üzeri olan adaylar özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilecek. TYT puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise YKSA'ye girme hakkı kazanacak.





TYT'yi unutmayın ama önünüze bakın





TYT sonucunuzu, yaptığınız hataları göz ardı etmeyin ama bunları düşünüp önünüze bakmayı da ihmal etmeyin. TYT'de eksik kaldığınız konuları tekrar gözden geçirin ve bu konularla ilgili soru çözün.YKS konularını da çalıştıktan sonra sürekli test çözerek, deneme sınavları yaparak kendinizi test edin.





Mart ayı da adaylar için konuları pekiştirme, konu anlatımlı kitaplardan yararlanarak tüm konulara tam anlamıyla hakimiyet sağlama dönemi olmalı. Sadece deneme sınavı çözerek çalışmak yeterli olmayabilir.





Haziranda sınava son iki hafta kala; vurucu ve çarpıcı sorularla baş etme, sınav deneyiminde en üst noktaya varma döneminiz olmalı. Sınavda hızlı olmak; yaptığınız uzun soluklu, sistemli ve etkili konu oturtma çalışmaları, zaman kullanımı, pekiştirme alıştırmaları, deneme sınavları ve kitap bitirme çalışmaları ile ilgili. Konuları oturttuğunuzda, düzenli olarak ders, bölüm bazlı denemeler, soru kürleri, tam denemeler yaptıysanız, hızınız artar.





Soruları yapamıyorum, sınav çok zor, benim kapasitem yetmez gibi bahane cümlelerini kesinlikle kurmamalısınız. Herkes, çalışan kişinin başarılı olacağını çok iyi biliyor.





UYKU VE YEMEK ÇOK ÖNEMLİ





Sınavlarda başarılı olmanın yolunu strese ve konsantrasyon eksikliğine de bağlayan uzmanların bu konuda öğrenci ve adaylara önerdiği taktik ise nefes organizasyonlarını ve su içmeyi sınav anında alışkanlık haline getirmeleri yönünde. Sınav anında yaşanan stres nedeniyle nefes almakta zorlanan ve kaygı, endişe gibi sorunlar ile mücadele etmek zorunda kalan öğrencilerin genelde başarısız sonuçlar aldığını da sözlerine eklediler. Sınav öncesi yapılan uyku ve yemek düzeninin de sınavlarda alınan sonuçları doğrudan etkilediğini de vurgulayan uzmanların sınav gününden bir gün öncesine kadar değil son ayları oldukça düzenli geçirmeleri yönünde adayları yönlendirdiklerini ve bunun da olumlu sonuçlara yol açtığını belirtiyorlar.











YKS başvuruları Mart 2018 tarihleri arasında alınacak.